Årets kirkekonsert – på museet fredag 5 februar!

Thea Wang skriver om lange sommerkvelder og engelske tekster om liv og kjærlighet,sunlit eyes and lemonjuice. Da hun spilte to av sine låter under et arrangement hvor filmregissør Erik Poppe skulle samtale, uttalte han fra scenen «Jeg kommer alltid til å huske at det var her jeg hørteThea for første gang. Vi to driver begge med historiefortelling, som rører andre». Hun har også blitt trukket fram i podcasten til Tusvik og Tønne som en man bør følge med på i årene som kommer.

Med klar stemme og sterk integritet skriver hun om de små eller store historiene i folks liv. Etter et lenger opphold alene iNewYorkog Italia ble låtene til etter inspirasjon fra alle mennesker hun møtte tilfeldig og kanskje aldri vil møte igjen. Folk hun gikk forbi på gaten, som hjalp henne å bære posene fra butikken ned hele undergrunnen. Han mannen i lokalbutikken, eller hun som drev den vingården. Hun spilte i januar 2020 inn sitt debutalbum i USA, og med en avlyst debutkonsert på nattjazz 2020 skal hun nå på release-turné til utvalgte steder i Norge – og du kan møte henne på Polarjazz!

Dette er årets kirkekonsert i samarbeid med Svalbard Kirke. Men ny arena og dag – konserten i år blir på Svalbard Museum fredag 5 februar kl. 17:00.

Thea Wang
Thea Wang. Foto: Malene Kristophine Økland.