Swing’it er en fortelling om en gjeng med unge herremenn som digger 1920-tallets glade dager. Bandet har utviklet seg til å bli en av de mest suksessfulle tradjazz-bandene i Norge og Europa. Bandet tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De forteller historier om jazzens opprinnelse og det glade 20-tallet; glitter, glamour og Great Gatsbys fester; speakeasies og hemmelige fester under Forbudstiden; optimismen og dekadensen fra en forsvunnet tid. 

Musikken deres er den perfekte blandingen av vintage og moderne: inspirert av det gamle, men presentert med nytt liv. Gutta presenterer den tradisjonelle jazzen som den egentlig var, nemlig festmusikk, mikser det med poppete arrangementer og et fantastisk liveshow som resulterer i en unik atmosfære som kan få smilet frem i enhver munnvik og dansefot. 

Swing it vil ta oss med på en unik reise 100 år tilbake i tid til forbudstidens Svalbard der ulovlig dans og alkohol sirkulerte på fester med overflod og dekadense. Vi skal drømme oss bort til Gatsby’s ekstravagante fester, det glade 20-tallets optimisme og swinge oss inn i natten mulm og mørke. 

Kle dere opp i 1920-tallsstil og bli med på fest på Huset! Det blir en fredag kveld fylt med hot jazz; dekadens og en kveld i Great Gatsby sin stil! 

Swing’it. Foto: Mona Ulriche Schanche.