For over tjue år siden i 2000 lagde Lars Lillo-Stenberg en plate titulert «Oslo» med gamle Oslo-sanger. Den gang produsert av medspillende Bugge Wesseltoft og i fjor begynte de på sitt andre prosjekt sammen.

Denne gangen er det et dypdykk i Edvard Griegs samlede sangproduksjon.

Grieg var som komponist veldig aktiv med å tonesette dikt, blant de mest kjente er «Våren» og «Ved Rondane», begge signert Aasmund Olavsson Vinje. Disse og 12 andre sanger ble albumet: Lars Lillo-Stenberg: «Synger Grieg med Bugge» som ble utgitt i vår.

Sangene har blitt filtrert gjennom Lars Lillo-Stenberg sitt pop-visete utrykk på sang og akustisk gitar, som videre har blitt utfylt av Bugge Wesseltofts klaver og tidvis også Ellen Andrea Wang på bass. Griegs komposisjoner er her godt ivaretatt og likevel svært annerledes enn den klassiske versjonen.

Lars Lillo-Stenberg har følt sterkt for at tekstene også skal tydelig komme til sin rett. Disse tekstene er signert utenom Vinje av våre mest kjente forfattere som Ibsen, Bjørnson og Garborg. Men også H. C. Andersen, som her beskriver sin store forelskelse i en allerede forlovet kvinne, i sangene «Jeg elsker deg» og «To brune øyne».

Opplev Lars, Bugge og Grieg i Svalbard Kirke fredag 4 februar kl. 17:00.

Lars Lillo-Stenberg og Bugge Wesseltoft
Lars Lillo-Stenberg og Bugge Wesseltoft. Foto: Agnete Brun.