Oppdatert: Denne konserten er flyttet til Longyearbyen Kulturhus

Lars lærte å spille gitar av storebroren da han var 13 år. Han skrev sanger helt fra denne tiden. I 1984 dannet han gruppa deLillos. Lars lagde tekster og melodier og tekstene fikk fort oppmerksomhet for sin enkle og direkte, men likevel underfundige form. Med låter som «Tøff i pyjamas» og «Min beibi dro avsted» kom både radiosuksess og platesalg og deLillos var snart en av årets sensasjoner i norsk musikk. Også i årene etter har deLillos hatt et imponerende fast grep om radiolyttere, platekjøpere og konsertpublikum. De er et av de norske bandene som virkelig har lykkes med å holde på publikums oppmerksomhet gjennom fire tiår.

Lars Lillo-Stenberg har gjennom hele deLillos karrieren også fungert som soloartist. I 1996 ga han ut albumet Å var jeg en sangfugl, i 2000 albumet Oslo med kjente og kjære Oslo-sanger og i 2006 kom albumet Synger Prøysen ut.

Lars gjør en rekke opptredener hvert år. Sett-lista varierer, men med både Prøysen og gamle norske skolesanger på repertoaret så har Lars sine konserter ofte inkludert de yngre, så vel som de eldre. Likevel er de mer spesielle og nakne fremførelsene av både kjente og ukjente deLillos sanger det som har gledet publikum aller mest. Lars har jobbet med tolkninger av Edvard Munch sine tekster, gamle Oslo sanger og et eget album med Ole Paus sanger. Men det er aldri helt lett, selv for ham selv, å forutsi hva som dukker opp i løpet av kvelden, Wencke Myhre hiten «Katta vår»? Eller en av hans gamle obskure tenåringslåter på engelsk, fra utgivelsen «The Freak», Neil Young (selv om det er litt motvillig), og ikke minst urfremførelser av sanger som kanskje aldri blir spilt mere enn en gang…

Gled deg til en vakker konsert i kulturhuset lørdag 5 februar kl. 17:00!

Lars Lillo-Stenberg.
Lars Lillo-Stenberg. Foto: Frank-Michaelsen.